Thuis Tanden Bleken

thus tanden bleken

Wil jij als eerst én als laatst lachen? Of lach je vaak met je mond dicht en houd je je hand voor je mond tijdens een plotselinge lachbui? Het is gelukkig geen zeldzaam fenomeen om onzeker te zijn over de kleur van je tanden. En daarom gaan wij je helpen om thuis je tanden te bleken. Lees in dit blog hoe je het aanpakt. Daarnaast geven we je ook nog een aantal tips waardoor jij het verkleuren van je tanden vermindert!

Hoe pak ik dat aan, zelf tanden bleken?

Een stralend wit gebit is voor velen een essentieel gedeelte van de complete look. Er kan immers weinig tippen aan een mond vol witte tanden. Vandaar dat de kans aanwezig is dat je je al eens verdiept hebt in het bleken van je tanden. Doe je dit beter bij de tandarts of bestaan er ook andere tandenbleek mogelijkheden? Tegenwoordig bestaan er verschillende manieren om vanuit huis je tanden witter te maken.

In dit artikel behandelen we 3 manieren om je tanden te bleken.

Allereerst wat “technische” informatie. Door overmatig gebruik van alcohol, thee/koffie en roken verkleuren je tanden over de tijd tot een tint geler. Ten tweede dient gezegd te worden dat jouw tanden genetisch gekleurd zijn. Dit betekent dat in jouw genen een bepaalde tint wit/geel is vastgesteld. Dus hier kan geen product verandering in brengen, behalve de tandarts in combinatie met peroxide. Voordat je Smilah of een andere tandenbleek poeder gebruikt, raden we je aan om jezelf eerst te laten informeren bij de tandarts. Zo weet je zeker dat ook jouw tanden geschikt zijn voor whitening agents.

Tanden bleken met een tandenbleekset

De tandenbleekset is een kit waarmee je jouw tanden een aantal tinten witter kan maken. Tenminste, je kan vlekjes en verkleuringen verminderen. Over het algemeen bevatten de meeste sets een ledlamp met mondstuk en meerdere tubes gevuld met gel. Thuis tanden bleken is nog nooit zo eenvoudig geweest! De gel bevat ingrediënten die jouw tanden witter maken, zoals waterstofperoxide. Het waterstofperoxide verwijdert bacteriën in je mond waardoor er minder snel tandplak en dus verkleuring plaatsvindt. Hetzelfde geldt voor het tandsteen wat minder snel zal ontstaan. Minder tandsteen is minder tandplak en minder tandplak betekent wittere tanden!

Vervolgens is de concentratie waterstofperoxide in de meeste sets vrij laag. Dit komt omdat je er zelf mee aan de slag kunt, dus het is niet de bedoeling dat er op den duur schade aan het tandglazuur voelbaar is. Er zijn een aantal factoren die het effect van bleekmiddel bepalen:

  • Het percentage waterstofperoxide dat het bleekmiddel bevat
  • De frequentie waarmee je het product gebruikt
  • De duur van de werking

Daarbij is het belangrijk om, voordat je het product gebruikt, eerst jouw tandarts te raadplegen. Je kunt vragen of jouw tanden geschikt zijn voor de bleekkit. Mits je gezonde tanden hebt kun je het gebruiken. Zorg er vervolgens voor dat je de tandenbleekset niet te veel gebruikt. Eens per week is meer dan genoeg.

Zelf tanden bleken met whitening tandpasta

Hoewel de tandenbleek set voordelen heeft, is er ook de whitening pasta. Meerdere grote tandpasta merken hebben inmiddels een bleekvariant. Een whitening pasta zorgt ervoor dat je tanden meer gaan glimmen. Daarbij zorgt een whitening tandpasta ervoor dat je tanden glans krijgen waardoor ze witter lijken. Hiervoor zal je dus vaker moeten poetsen, maar dan is het resultaat er ook! Als laatste is het grote voordeel van de whitening pasta de prijs. Tanden witter maken door middel van tandpasta is de meest goedkope optie. Een whitening tandpasta is al verkrijgbaar vanaf €10.

Teeth whitening met Smilah

Tot slot heb je de mogelijkheid om ons eigen product te proberen. Hetzelfde geldt voor Smilah, je kan het thuis gebruiken om je tanden mee te bleken. We zullen tevens proberen geen “wij van wc-eend, raden aan, wc-eend” artikel te schrijven. Het is natuurlijk zo dat alle producten voor- en nadelen hebben. Zo is het nadeel van de tandenbleekset dat het niet lang meegaat. Zodra je tanden weer verkleuren zal je dus een nieuwe set moeten kopen, en dat tikt aan.

Smilah daarentegen gaat tot 6 maanden mee wanneer je het gebruikt zoals voorgeschreven. Dit is eens per week. Daarbij is Smilah veilig op de gevoelige tand, het bevat namelijk 0% peroxide. Ook hebben we de maximale RDA (Relative Dentin Abrasion) verwerkt in Smilah.  Dit betekent dat ons tandpoeder precies de toegestane hoeveelheid bevat om niet schadelijk te zijn voor je gebit, maar het wel zo wit mogelijk maakt. Vandaar dat tandartsen ons aanraden!