Wittere Tanden? Zelf vs. Professionele Behandeling

thus tanden bleken

Droom je van een stralende glimlach en overweeg je thuis je tanden te bleken of een professionele behandeling? Je bent niet de enige! Volgens het NRC (maart, 2023) wil iedereen hun tanden witter dan witst. Veel mensen verlangen naar wittere tanden om hun zelfvertrouwen te vergroten en hun uiterlijk te verbeteren. In dit artikel zullen we de verschillen bespreken tussen thuis tanden bleken en professionele behandelingen, om je te helpen een geïnformeerde keuze te maken voor jouw parelwitte tanden.

De zoektocht naar wittere tanden

Een schitterende glimlach kan een blijvende indruk achterlaten. Maar naarmate de tijd verstrijkt, kunnen onze tanden hun helderheid verliezen door verschillende factoren, waaronder dieet, levensstijl en veroudering. Gelukkig zijn er oplossingen om die stralende glimlach terug te krijgen, en de twee belangrijkste opties zijn thuis tanden bleken en professionele behandelingen.

Thuis tanden bleken: gemak en controle

Laten we beginnen met thuis tanden bleken. Deze methode biedt verschillende voordelen, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die wittere tanden willen.

 1. Gemak: Thuis tanden bleken kits zijn direct verkrijgbaar bij drogisterijen of online, waardoor je op je eigen tempo en in het comfort van je eigen huis je tanden kunt bleken. Geen noodzaak om afspraken te plannen of naar een tandartspraktijk te reizen.
 2. Betaalbaarheid: Thuis tanden bleken is over het algemeen vriendelijker voor je portemonnee in vergelijking met professionele behandelingen. Je kunt kiezen uit verschillende producten die bij je budget passen, van whitening tandpasta tot whitening strips en gels.
 3. Controle: Met thuis tanden bleken heb je controle over het proces. Je kunt zelf bepalen hoe vaak je je tanden wilt bleken en hoelang elke sessie duurt, zodat je het kunt aanpassen aan je voorkeuren.
 4. Geleidelijke resultaten: Hoewel het misschien wat langer duurt om het gewenste niveau van witterheid te bereiken in vergelijking met professionele behandelingen, kunnen thuisbleekkits geleidelijke en merkbare resultaten opleveren in de loop van de tijd.

Professioneel tanden bleken: snelheid en deskundigheid

Aan de andere kant heeft professioneel tanden bleken door een tandarts zijn eigen set voordelen.

 1. Snelheid: Als je snelle resultaten wilt, is professioneel tanden bleken de juiste keuze. In slechts één of twee bezoeken aan de tandartspraktijk kun je aanzienlijk wittere tanden bereiken.
 2. Aanpassing: Tandartsen kunnen het bleekproces aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Ze kunnen de sterkte van het bleekmiddel aanpassen en je tandvlees en lippen beschermen tijdens de procedure voor een comfortabele ervaring.
 3. Deskundigheid: Tandheelkundige professionals hebben de opleiding en ervaring om de veiligheid en effectiviteit van het bleekproces te waarborgen. Ze kunnen eventuele zorgen of problemen die zich tijdens de behandeling voordoen, aanpakken.
 4. Langdurige resultaten: Professioneel tanden bleken biedt vaak langduriger resultaten in vergelijking met thuismethoden. Je tandarts kan ook advies geven over nazorg om je stralende glimlach te behouden.

Het kiezen van de juiste optie voor jou

Nu je een beter begrip hebt van beide opties, hoe beslis je welke het beste bij jou past? Overweeg deze factoren:

 1. Budget: Als je een beperkt budget hebt, is thuis tanden bleken mogelijk de meer betaalbare keuze. Echter, professionele behandelingen bieden snellere resultaten.
 2. Tijd: Hoe snel wil je wittere tanden? Als je een speciale gelegenheid hebt, kan professioneel tanden bleken de betere optie zijn, omdat het snellere resultaten oplevert.
 3. Controle: Geef je er de voorkeur aan om controle te hebben over het bleekproces, of voel je je comfortabeler met een tandarts die het proces begeleidt?
 4. Gevoeligheid: Als je gevoelige tanden of tandvlees hebt, kan professioneel tanden bleken de veiligere keuze zijn, omdat tandartsen voorzorgsmaatregelen kunnen nemen om ongemak te minimaliseren.
 5. Duurzaamheid: Overweeg hoe lang je wilt dat de resultaten aanhouden. Professionele behandelingen bieden doorgaans langdurigere effecten.

Het behouden van jouw wittere tanden

Ongeacht of je kiest voor thuis tanden bleken of een professionele behandeling, is het essentieel om je wittere glimlach te behouden. Hier zijn enkele tips:

 1. Mondhygiëne: Blijf regelmatig poetsen en flossen om nieuwe vlekken te voorkomen en je mondgezondheid te behouden.
 2. Dieetkeuzes: Beperk de consumptie van voedingsmiddelen en dranken die vlekken veroorzaken, zoals koffie, thee en rode wijn.
 3. Opvolgen: Als je kiest voor professioneel tanden bleken, volg dan de aanbevelingen van je tandarts voor touch-up behandelingen.
 4. Tandpoeder: Overweeg het gebruik van een tandpoeder zoals Smilah als onderdeel van je dagelijkse mondverzorging routine.

De keuze tussen thuis tanden bleken en een professionele behandeling hangt uiteindelijk af van je budget, tijdschema en persoonlijke voorkeuren. Beide opties kunnen leiden tot wittere tanden en een zelfverzekerdere glimlach. Of je nu de doe-het-zelf route volgt of professionele expertise zoekt, de weg naar helderdere, wittere tanden is binnen handbereik. Dus, glimlach breed en straal! Bekijk hier ons assortiment.